thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 150 g maka pszennej
  • 150 g mąka pszenna razowa
  • 150-200 ml ciepłej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oliwy
  • 30 g świeżych drożdży

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasta
  1. Z drożdży, części wody i  łyżki mąki zrobić zaczyn (rozmieszać i odstawić na kilkanaście minut).

    Przelać do Thermomixa, dodać pozostałe składniki i wyrabiać około 2 minut na pozycji Interwał.

    Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i czekać godzinkę na wyrośnięcie.

    W tym czasie przygotować swoje ulubione produkty do obłożenia.

    Ciasto rozwałkować na blaszce wyłożonej papierem (ja dzielę ciasto na 2 części, jedna większa to dla Męża). Obłożyć warzywami. Wstawić do piekarnika i najpierw piec w temp.50-60 stopni około 10 min. a potem zwiększyć temperaturę (200stopni) i piec jeszcze 15-20 min.

Porady

Po więcej informacji wejdź na //quchniawege.blogspot.com/2012/06/pizza-pszenno-razowa.html

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pizza pszenno-razowa czyli zdrowsza!

Wydrukuj:

Komentarze