thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
30h 0min
Czas całkowity
30h 0min
porcja/porcje/porcji
5 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
przez Gos
opublikowany: 07/7/17
zmieniono dnia: 08/2/17

Składniki

Budyń

  • 150 g kasza jaglana
  • 1000 g woda
  • 100 g wiórki kokosowe
  • 30 g olej kokosowy
  • 200 g banany

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Budyń kokosowy
  1. 1- kaszę uprażyć 1,5min, Var, obr1

    2- dodać wodę i gotować 25 min, 100 st, obr3

    3- dodać wiórki, olej, banany i zmiksować 1 min, obr8

    4- przelać na talerze

Porady

Jeżeli budyń za mało słodki to dodać cukru trzcinowego lub miodu wedle uznania.

Gdy budyń całkowicie wystygnie i zrobi się bardzo gęsty można dodać letniej wody, miodu i zmiksować - powstanie z tego smakowity mus jaglano kokosowy.
Polecam tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kokosowa jaglanka z bananem - budyń bez mleka

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: