thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 26/01/15
zmieniono dnia: 21/04/18

Składniki

Ciasto

  • 2 jajka
  • 1 szczypty soli
  • 30 g orzechów laskowych obranych
  • 250 g twarogu chudego
  • 70 g mąki kukurydzianej
  • 20 g cukru nierafinowanego
  • 20 g wody, (jeżeli ciasto wyjdzie za gęste)
  • smalec do smażenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Placki twarogowo-orzechowe
  1. 1- oddzielić białka od żółtek, założyć motylek, białka ubić ze szczypta soli 2min/obr.3,5 i przełożyć do innego naczynia


    2- wsypać orzechy i zmielić 10sek/obr.7


    3- dodać twaróg, żółtka, make, cukier i odrobinę wody i zmiksować 20sek/obr.5


    4- dodać ubite wcześniej białka i wymieszać przy pomocy kopystki 20sek/obr.3


    5- na patelni rozgrzać tłuszcz i wylewać duże porcje placków lub nakładać łyżka małe porcje i smażyć z obu stron

Porady

Najlepiej smakuje z domowymi dżemami np. brzoskwiniowym.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Placki twarogowo-orzechowe bez glutenu

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: