Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Ciasto
- 2 jajka
- 1 szczypty soli
- 30 g orzechów laskowych obranych
- 250 g twarogu chudego
- 70 g mąki kukurydzianej
- 20 g cukru nierafinowanego
- 20 g wody, (jeżeli ciasto wyjdzie za gęste)
- smalec do smażenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1- oddzielić białka od żółtek, założyć motylek, białka ubić ze szczypta soli 2min/obr.3,5 i przełożyć do innego naczynia
2- wsypać orzechy i zmielić 10sek/obr.7
3- dodać twaróg, żółtka, make, cukier i odrobinę wody i zmiksować 20sek/obr.5
4- dodać ubite wcześniej białka i wymieszać przy pomocy kopystki 20sek/obr.3
5- na patelni rozgrzać tłuszcz i wylewać duże porcje placków lub nakładać łyżka małe porcje i smażyć z obu stron
Placki twarogowo-orzechowe
Porady
Najlepiej smakuje z domowymi dżemami np. brzoskwiniowym.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Super, moja wersja bez orzechow tez udana, mąka kukurydziana rządzi