Składniki
- 8 jajek na twardo, ugotowanych
- 1 pęczka Natki pietruszki
- 1 pęczka Szczypiorku
- 1/2 pęczka koperku
- bułka tarta, do panierowania
- 1 łyżek masła
- sól, pieprz, inne przyprawy wg uznania, do smaku
- tłuszcz, do smażenia
- 2 płaskie łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ugotowane i ostudzone jajka przeciąć wzdłuż ostrym nożem tak, aby nie uszkodzić skorupki. Wyjąć jajka ze skorupki i włożyć do naczynia miksującego.
Pietruszkę, koper i szczypiorek drobno posiekać i dodać do jajek. Następnie dodać śmietanę lub jogurt, masło i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki zmiksować czas. 10 sekund obr. 4 , nastepnie otworzyć naczynie i wymieszać kopystką i ponownie zamieszać , aby powstała gładka i dobrze wymieszana pasta.
Uzyskaną pastą z jajek napełnić wydrążone skorupki w taki sposób, aby trochę masy wystawało ponad brzegi. Łódeczki panierować w bułce tartej i smazyć na gorącym tłuszczu aż do momentu, gdy sie pięknie zarumienią.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Dziękuje i polecam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Super pomysł na śniadnko
Polecam i życzę smacznego
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Ciekawa odmiana tradycyjnych jajek. Napewno zrobie na wielkanocne śniadanko