Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
JANSSON FRESTELSE - POKUSA JANSSONA _Szwecja
- 1200-1500 g ziemniaki
- 250 g cebuli
- 2 puszki anchois w zalewie korzennej
- 500 g śmietana 30%
- sól
- czarny pieprz
- 2-3 łyżki masło, rumienienie, smarowanie formy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Włącz piekarnik na 210 stopni
- Cebulę dodaj do naczynia i wybierz rumienienie cebuli 200-300g, jeśli nie masz TM6 podsmaż cebulę na patelni, do podsmażenia użyj masła, przełóż do miski
- W tym czasie obierz ziemniaki i pokrój je w słupki (grubsze frytki)
- Do naczynia dodaj anchois (zalewę zostaw) ustaw 5s/obr.4, przełóż do miski
- Do naczynia wlej zalewę z anchois, śmietanę
- Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, na dnie rozłóż ziemniaki, posól, popieprz, rozłóż rozdrobnione anchois oraz podsmażoną cebulę, przykryj pozostałymi ziemniakami, posól je. Zalej zapiekankę przygotowaną zalewą, tak aby zakryło ziemniaki.
- Wstaw naczynie do piekarnika, zapiekaj około 1 godziny.
Zapiekanka jest gotowa , gdy ziemniaki są miękkie
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?