thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
--
przez Burza
opublikowany: 12/17/21
zmieniono dnia: 12/17/21

Składniki

JANSSON FRESTELSE - POKUSA JANSSONA _Szwecja

  • 1200-1500 g ziemniaki
  • 250 g cebuli
  • 2 puszki anchois w zalewie korzennej
  • 500 g śmietana 30%
  • sól
  • czarny pieprz
  • 2-3 łyżki masło, rumienienie, smarowanie formy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Włącz piekarnik na 210 stopni

  2. Cebulę dodaj do naczynia i wybierz rumienienie cebuli 200-300g, jeśli nie masz TM6 podsmaż cebulę na patelni, do podsmażenia użyj masła, przełóż do miski

  3. W tym czasie obierz ziemniaki i pokrój je w słupki (grubsze frytki)

  4. Do naczynia dodaj anchois (zalewę zostaw) ustaw 5s/obr.4, przełóż do miski

  5. Do naczynia wlej zalewę z anchois, śmietanę

  6. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, na dnie rozłóż ziemniaki, posól, popieprz, rozłóż rozdrobnione anchois oraz podsmażoną cebulę, przykryj pozostałymi ziemniakami, posól je. Zalej zapiekankę przygotowaną zalewą, tak aby zakryło ziemniaki.

  7. Wstaw naczynie do piekarnika, zapiekaj około 1 godziny.
    Zapiekanka jest gotowa , gdy ziemniaki są miękkie

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

JANSSON FRESTELSE - POKUSA JANSSONA _Szwecja

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: