- TM 31
Składniki
Golabki
- 10 dosc duzych lisci kapusty wloskiej badz ok. 15-17 malych
- 150 gramów "serca" kapusty- miekka czesc ze srodka ( nie glab ! )
- 20 gramów cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 30 gramów oleju z oliwek
- 150 gramów rosolu warzywnego badz wody + kostka rosolowa
- sól, pieprz do smaku
- 600 gramów wody
- 2 listki laurowe
- 170 gramów ugotowanych ziemniakow
- 170 gramów seròw mieszanych, wg gustu
- 80 gramów miekkiego chleba lub bulki bez skòrki
- 1 jajko kurze
Sos
- 1 cebulka dymka
- 230 gramów pomidoròw w puszce
- soli
- 100 gramów wina białego, wytrawnego
- 30 gramów oleju z oliwek
- serek topiony w plasterkach ( liczyc 1 plasterek na 4 golabki)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Odlozyc na bok liscie kapusty, na pòzniej. Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc srodek kapusty, cebule, czosnek: 5sek / obr 7. Dodac olej, rosòl, sòl, pieprz: 10min / Varoma / obr 1. Wyjac, zostawic do przestygniecia. W tym czasie do "Blokada naczynia miksującego" wlac wode ze szczypta soli i listkami laurowymi, ulozyc liscie kapusty w Varomie : 15min / Varoma / obr 1. Wyjac na reczniki kuchenne. Do czystego "Blokada naczynia miksującego" wlozyc sery ( pokrojone na kawalki) : 4-5 sek / obr 8. Dodac ziemniaki ( pokrojone na kawalki, wczesniej ugotowane i wystudzone), kapuste, wczesniej przygotowana i wystudzona, chleb ( ew. bulke tarta), jajko, sòl, pieprz: 5sek / obr 5, nastepnie: 10sek / "Obroty wsteczne" / obr 3-4. Nadzienie rozlozyc na lisciach kapusty, zawinac na golabki. Ulozyc na blaszke, naczynie zaroodporne.... , dobrze natluszczone oliwa. Sos: do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule: 3sek / obr 7. Dodac pomidory i sòl: 10min / 100° / obr 1. Wylac sos na golabki, po trochu na kazdy, by starczylo. Polaj winem, olejem, ulozyc 1/4 serka, piec w goracym piekarniku: 180° / ok. 20min. Patrzec, jak rozpusci sie serek.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Smaczne, polecam kochanie U mnie juz byl bis
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Fajny przepis taka odmiana od zwykłych - naszych ulubionych gołąbków napewno wypróbuje pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Zdjecia pòzniej dodam.
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Are you sure to delete this comment ?