Składniki
- 7 ziemniaków
- 250 g filetu z kurczaka
- 200 g pieczarek
- 1 mała papryka czerwona
- pół puszki kukurydzy
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki natki pietruszki
- 1 łyżeczka papryki słodkiej i przyprawy do kurczaka
- sól i pieprz do smaku
- 7 plasterków sera żółtego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia włożyć pokrojoną na kawałki pierś z kurczaka i zmiksować czas 15 sek, obr.4. Mięso podsmazyć chwilkę na patelni razem z przyprawą do kurczaka, odłozyć do miski.
Do naczynia włożyć pieczarki, cebulę i czosnek i zmiksować czas 5 sek, obr.3. Podsmazyć chwilkę na patelni i dodać do mięsa. Nastepnie dodać do mięsa pół puszki kikurydzy, pokrojoną w małą kostke paprykę, sół, pieprz, słodka paprykę, natkę pietruszki i wymieszać.
Ziemniaki umyć i przekroić na pół wzdłuż, ułożyć na Varomie, do naczynia wlać litr wody, nałożyć Varomę i gotować czas 1 godzina, temp. Varoma, obr.2. Ugotowane ziemniaki wydrążyć delikatnie łyżką - nie wydrążać całkowicie tylko zrobić wgłębienie na tyle duże aby nałożyć farsz i nie uszkodzić skórki. Wydrążony miąższ z 2 ziemniaków dodac do mięsa, resztę można wykorzystać na potem np. do kopytek.
Przygotowane, wydrążone ziemniaki napełnic farszem, plasterki sera przekroic na pół i ułozyć na każdym ziemniaku. Zapiec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 30 minut.
Podawać z surowką, ketchupem.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
To musi byc pyszne. Wyprobuje
Polecam Beatko sa pyszne i możesz je faszerować czym lubisz pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Zapisuję do wypróbowania,jadlam kiedyś w restauracji
Dziękuję Ilonko spróbuj ziemniaczki są pyszne pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Super przepis znowu będę kucharzyć cały wekeend - tyle fajnych przepisów do wypróbowania że w tygodniu się nie wyrabiam
Witaj bardzo się cieszę, że ziemniaczki smakowały, można je nadziewać dosłownie wszystkim dziękuję za komentarz i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
super przepis zona faszerowała mięsem mielonym i róznymi dodatkami, do tego, kukurydza, cebula itp. Bardzo dobry obiadek
Dzieki dziewczyny za miłe komentarze ziemniaczki można faszerować różnościami kto co lubi.
Gabrysiu dla dwójki też możesz ugotować, tylko mniejszą ilość, albo będzie na dwa dni, można też zamrozić ja mam szczęście moje chłopaki zjedzą prawie wszystko ale wiem jak to jest jak dzieci wymyślają - mój Krzys jak był mały to była masakra, mięsa nie jadł w ogóle tylko wybrane dania ale mu na szczęście przeszło.
Dziewczyny róbcie ziemniaczki
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Pyszna będzie odmiana dodaję do ulubionych i w najbliższym czasie podam to domownikom
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Magi, świetny pomysł, na spotkanie w gronie przyjaciół, przy piwku. Dodaję do ulubionych i wykorzystam. Boże, żebym miała komu tak gotować! A my z mężem we dwójkę nie jesteśmy w stanie pochłonąc tyle różności. Dzieci maja swoje zycie i swoje przysmaki. Czasem uda mi się ich czymś obdarować, ale tez nie mają czasu. Wnuczki okropnie wybrzydzają. Tylko naleśniki, pierogi i tak na okrągło, nic innego! Ziemniaków do ust nie biorą, mięso (piers kurczaka) ledwo raz w tygodniu, zero surówek. Zupy dwie: rosół, pomidorowa(Kasia) i pieczarkowa| Małgosia). koniec swiata z takimi niejadkami! Całe szczęście , że jest TM! Bez niego trudno byoby nadążyć!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"