thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 24/11/12
zmieniono dnia: 24/11/12

Składniki

  • 7 ziemniaków
  • 250 g filetu z kurczaka
  • 200 g pieczarek
  • 1 mała papryka czerwona
  • pół puszki kukurydzy
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej i przyprawy do kurczaka
  • sól i pieprz do smaku
  • 7 plasterków sera żółtego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć pokrojoną na kawałki pierś z kurczaka i zmiksować czas 15 sek, obr.4. Mięso podsmazyć chwilkę na patelni razem z przyprawą do kurczaka, odłozyć do miski.

    Do naczynia włożyć pieczarki, cebulę i czosnek i zmiksować czas 5 sek, obr.3. Podsmazyć chwilkę na patelni i dodać do mięsa. Nastepnie dodać do mięsa pół puszki kikurydzy, pokrojoną w małą kostke paprykę, sół, pieprz, słodka paprykę, natkę pietruszki i wymieszać.

    Ziemniaki umyć i przekroić na pół wzdłuż, ułożyć na Varomie, do naczynia wlać litr wody, nałożyć Varomę i gotować czas 1 godzina, temp. Varoma, obr.2. Ugotowane ziemniaki wydrążyć delikatnie łyżką - nie wydrążać całkowicie tylko zrobić wgłębienie na tyle duże aby nałożyć farsz i nie uszkodzić skórki. Wydrążony miąższ z 2 ziemniaków dodac do mięsa, resztę można wykorzystać na potem np. do kopytek.

    Przygotowane, wydrążone ziemniaki napełnic farszem, plasterki sera przekroic na pół i ułozyć na każdym ziemniaku. Zapiec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 30 minut.

    Podawać z surowką, ketchupem.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Faszerowane ziemniaczki :-)

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 29, 2017 at 20:58

    To musi byc pyszne. Wyprobuje Smile

  • grudnia 15, 2013 at 22:25

    Polecam Beatko tmrc_emoticons.D  sa pyszne i możesz je faszerować czym lubisz tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  pozdrawiam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • listopada 26, 2013 at 16:50

    Zapisuję do wypróbowania,jadlam kiedyś w restauracji Cooking 7

  • stycznia 6, 2013 at 13:23

    Dziękuję Ilonko tmrc_emoticons.D spróbuj ziemniaczki są pyszne tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • stycznia 3, 2013 at 21:02

    Super przepis tmrc_emoticons.)  znowu będę kucharzyć cały wekeend Cooking 4  - tyle fajnych przepisów do wypróbowania że w tygodniu się nie wyrabiam tmrc_emoticons.)

  • stycznia 3, 2013 at 18:53

    Witaj tmrc_emoticons.D bardzo się cieszę, że ziemniaczki smakowały, można je nadziewać dosłownie wszystkim tmrc_emoticons.D dziękuję za komentarz i pozdrawiam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • grudnia 31, 2012 at 12:45

    super przepis Big Smile zona faszerowała mięsem mielonym i róznymi dodatkami, do tego, kukurydza, cebula itp. Bardzo dobry obiadek Cooking 9

  • listopada 25, 2012 at 17:14

    Dzieki dziewczyny za miłe komentarze tmrc_emoticons.D ziemniaczki można faszerować różnościami kto co lubi.

    Gabrysiu dla dwójki też możesz ugotować, tylko mniejszą ilość, albo będzie na dwa dni, można też zamrozić tmrc_emoticons.D ja mam szczęście moje chłopaki zjedzą prawie wszystko tmrc_emoticons.D ale wiem jak to jest jak dzieci wymyślają - mój Krzys jak był mały to była masakra, mięsa nie jadł w ogóle tylko wybrane dania tmrc_emoticons.) ale mu na szczęście przeszło.

    Dziewczyny róbcie ziemniaczki tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • listopada 25, 2012 at 10:46

    tmrc_emoticons.DPyszna będzie odmiana dodaję do ulubionych i w najbliższym czasie podam to domownikom tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

  • listopada 24, 2012 at 23:09

    Love Magi, świetny pomysł, na spotkanie w gronie przyjaciół, przy piwku. Dodaję do ulubionych i wykorzystam. Boże, żebym miała komu tak gotować! A my z mężem we dwójkę nie jesteśmy w stanie pochłonąc tyle różności. Dzieci maja swoje zycie i swoje przysmaki. Czasem uda mi się ich czymś obdarować, ale tez nie mają czasu. Wnuczki okropnie wybrzydzają. Tylko naleśniki, pierogi  i tak na okrągło, nic innego!  Ziemniaków do ust nie biorą, mięso (piers kurczaka) ledwo raz w tygodniu, zero surówek. Zupy dwie: rosół, pomidorowa(Kasia) i pieczarkowa|  Małgosia). koniec swiata z takimi niejadkami! Całe szczęście , że jest TM! Bez niego trudno byoby nadążyć!

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: