![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/iup6q5e0-9cad3-269157-cfcd2-qcbdhv4r/710f7c23-8dc7-407c-913a-f55b728d90ce/main/konfitura-z-cebuli.jpg)
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
500 g
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 11/10/11
zmieniono dnia: 11/29/11
Składniki
- 500 g cebuli, (może być mieszanka różnych gatunków)
- 1 duży ząbek czosnku
- 2 łyżeczki(10 g) soli
- 25 g oleju, (o łagodnym smaku)
- 15 g sosu sojowego
- 25 g octu balsamicznego, lub winnego
- 50 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Obrać cebule i pokroić na ćwiartki, wrzucić do Thermomixa i dodać czosnek, sól i olej. Zmiksować (4 sek., obr. 5).
2. Ugotować (8 min., temp. 100,
"Obroty wsteczne" obr. 1).
3. Dodać sos sojowy, ocet i cukier, zmiksować (2 sek.,
"Obroty wsteczne" obr. 2).
4. Ugotować w naczyniu ze zdjętą miarką (14 min., temp. 100,
"Obroty wsteczne"
"Mieszanie" ).
5. Wystudzić, przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dziękuje, dziś zrobię
Podobno do wszystkiego,z pewnoscią pasuje do wszlekich mięs,nawet na kanapkach.Ja polecam mój przepis na flan cebulowy!
brzmi ciekawie, a do czego można tej konfitury używać ? (oprócz flanu)
Are you sure to delete this comment ?