Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 18/04/16
Składniki
- 600 g ziemniaków, małych, dokładnie umytych
- 1 szczypta cukru
- 500 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1000 g szparagów, białych lub zielonych, obranych ze skórki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać sól i cukier, włożyć koszyczek, włożyć do niego ziemniaki. Szparagi ułożyć w poprzek na górnej części przystawki Varoma.
- Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze około 25-30min/Varoma/obr.1. Sprawdzić, czy szparagi się ugotowały, w razie potrzeby przedłużyć czas gotowania (w zależności od wielkości i rodzaju szparagów). Podawać szparagi i małe ziemniaki jako przystawkę do smażonego mięsa lub szynki.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Uwielbiam zielone szparagi !
wlasnie sprawdzilam i te 25min to czas idealny
Moja córka do tego zawsze dodaje sos holenderski
Ja uwielbiam z sosem holenderskim...z Tm5.....mniam,palce lizac
Wypróbowany przepis. bardzo dobre danie.wyszło super.polecam
Według tego przepisu gotowałam jedynie szparagi - jako "danie" na kolację. 25 minut dla 1 kg zielonych szparagów na Varomie okazało się idealnym czasem. Szparagi wyszły palce lizać! O wiele smaczniejsze niż gotowane w wodzie. Polecam!
Zrobiłam tak szparagi, zielone. I powiem tak, ze moim zdaniem cała sztuka w pysznych szpargach tkwi w tym aby uparowac je odpowiednio, nie za długo ale tak zeby były miękkie a jednocześnie chrupiące. Zbyt długie parowanie powoduje, ze robią się "żylaste". Przepis polecam.
Grażka
Życie jest lekkie, łatwe i przyjemne.
A ja się zastanawiałm jak gotowac szparagi i nie wpadłam, ze na Varomie. Dzięki
Grażka
Życie jest lekkie, łatwe i przyjemne.
Bardzo łatwy przepis, ale zarazam bardzo smaczny. Idealny w wersji z jajkiem sadzonym lub z filetem z kurczaka z grilla. "Blokada naczynia miksującego"
Smaczne i zdrowe, ja także zrobiłam z jajkiem sadzonym
Are you sure to delete this comment ?