Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 26/03/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- duża wędzona makrela (ok.250 g)
- 100 g ugotowanego ryzu
- 60 g cebuli
- 20 g oleju
- 200 g przecieru pomidorowego
- 1 kostka rosolowa
- 50 g wody
- 10 g cukru
- sól,pieprz,ew.chilli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Do naczynia miksującego włożyc cebulę pokrojoną na cwiartki.Rozdrobnić 3 sek/obr 5
2.Dodać olej,przysmażyć cebulkę 3min/varoma/obr.1
3.Dodać pozostałe składniki,oprócz ryżu i makreli.Zagotować 3 min/varoma/obr.1
4.Makrelę oczyścić z ości i skóry.
5.Do naczynia włożyć makrelę i ryż.Wymieszać 1 min/obr.1
6.Wyłożyc do miseczki,schlodzić przed podaniem.
-----SMACZNEGO-----
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pyszny
Paprykarz bardzo dobry ja dodaję połowę marchewki i troszeczkę selera i rozdrabniam razem z cebulą i potem wszystko według przepisu uważam, że jest jeszcze lepszy.
zawsze mam problem z dodaniem soli i pieprzu, wiem że do smaku, ale mniej więcej ile soli na wskazaną w przepisie ilość pozostałych składników? Mam tendencję do przesalania potraw
Przepyszny paprykarz mam pytanie czy można go pasteryzowac. ?
Pycha, też dodalam marchewkę i pietruszkę korzeń, ja nie cierpię paprykarzu a raczej nie cierpiałam a tym się zajadam jest pysznym
Przepyszny paprykarz 😊 ja z kolei dałam więcej ryżu.Palce lizać!
Pychota!
REWELACJA!!!
Bardzo dziękuję za super przepis poprostu rewelacja dodałam również małą marchewkę pietruszkę i seler .Warzywna dodałam do cebuli i razem dusilam
P R Z E P Y S Z N Y
Super przepis, ja miałam makręlę 300g, dałam trochę mniej ryżu. Wyszło wszystko przepyszne
Are you sure to delete this comment ?