Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
buraczki
- 4 braki
- 50 gramów mas ła
- soli
- pieprz czarny
- śmietana lub jogurt
- sok z cytryny
- cukier do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Buraczki obieram, kroję na małe kawałki wkładam do TM31 i miksuję na miazgę i mnie było to 15 sec. obroty 8-9
dodaję masło, sól, pieprz troszkę cukru do smaku i gotuję około 20 min temp. 100 stopni.
Po tym czasie dodaję śmietenę i sok z cytryny (ok. 1/2 miarki) i razem miksuję podgrzewam do temp. 80 stponi i gotowe. Jest to sama esencja buraczna, są smaczne i nie wygotowane.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Zgadzam się ,jedyny taki dla leniwych Tylko szkoda, że nie jest dokładniejszy. Jako osoba początkująca w kuchni i z termomiksem ciężko mi czasem przyprawić prawidłowo dania
Dziękuję dziewczynki cieszę że Wam smakuje, a co do buraczków na zimę to tego przepisu nie próbowałam dawać do słoika, sprawdzę i wam powiem.
pyszne
Fantastyczne! Wreszcie przepis bez gotowania burakow w wodzie! Dziekuje!!!
A czy tak wykonane buraczki można włożyć do słoika i zapasteryzować? Chciałabym takimi pysznościami delektować się zimą
Miało być BURAKI a nie braki