Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Młoda kapusta
- 1000 gramów kapusty pokrojonej na kawałki
- 150 gramów Marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 gramów cebuli pokrojonje na kawałki
- 1 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
- 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej wykonanej w TM
- 300 gramów wody
- 60-70 gramów masła
- 1-2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10-20 gramów mąki
- 1 pęczka koperku, świeżego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Do naczynia włożyć cebulę rozdrobnić 3 s/obr 4,dodać niewielką ilosc oliwy lub masła dusić 3 min/100/obr 2.Pzrełożyć do innego naczynia.
2.Do naczynia włożyć marchew rozdrobnić 5s/obr 5,przełożyć do cebuli.
3.Do naczynia włożyć kapustę rozdrobnic15-20 s/obr 4.Dodać wodę,cebulę,marchew,przyprawy,dusić 20 min /100/"Obroty wsteczne" .
4.Dodać mąkę,masło,sok z cytryny,koperek dusić 3 min/100/obr 1.
Podawac na ciepło
Młoda kapusta
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Zdecydowanie mniej masła ..... ja dodałam tylko łyżeczkę, poza tym pod koniec gotowania, razem z koperkiem dodałam lubczyku i zmielony kminek, mąkę zastąpiłam pełnoziarnista mąka orkiszowa.... dla koloru dodałam łyżeczkę przecieru pomidorowego, Pycha!!!!
Are you sure to delete this comment ?