- TM 31
Składniki
*
- 0,5 litra śmietanki kremówki 30-36%
- 1 szczypty soli, do smaku
- koperek świeży lub mrożony, wedle uznania, ok. połowy pęczka
- czosnek świeży, wedle uznania, ok. 2-3 ząbków
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Założyć motylek. Do naczynia miksującego wlać śmietanę, ubijać około 2 - 3 min/ obr. 4. Masło jest gotowe gdy zaczyna obijać się o ściany tm. Zawartość naczynia miksującego wylać na koszyczek, odcedzając maślankę. Masło przepłukać pod zimną wodą i podrzucając uformować osełkę. Do masła dodać drobno posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Dokładnie wymieszać przy pomocy widelca. Schłodzić w lodówce.* Można również sól, koperek i czosnek dodać od razu do kremówki, wtedy uzyskamy również smakową maślankę.
*Do masełka można dodać np. pietruszkę, bazylię lub inne zioła!
Przygotowanie
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Proporcje w przepisie jak najbardziej ok. Moja propozycja jest jednak taka, zeby przed wlaniem smietany posiekac czosnek i zioła w naczyniu miksujacym. A pozniej wlac smietane i wszystko razem zmiksowac, tak jak w przepisie. W ten sposob unikniemy dodatkowej pracy i brudzenia naczyn. Tak zrobiłam i maslo wyszlo bardzo dobre w smaku
Are you sure to delete this comment ?