Czas przygotowania
6min
Czas całkowity
6min
porcja/porcje/porcji
8
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
LEMONIADA Z ZIELONEGO OGÓRKA I SELERA NACIOWEGO
- 300 g ogorka zielonego
- 150 g selera naciowego
- 250 g syropu cukrowego, przepis znajduje się na Platformie Cookido
- 80 g soku z cytryny
- 1000 g wody gazowanej
- 200 g wody niegazowanej
- 20 kostek lodu
- liście mięty, świeżej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Ogórek i seler pokroić w kostke włozyć do naczynia miksującego 30s./obr.10
2. Dodać wodę mineralną niegazowaną 10s/obr.10
3.Całość przecedzić przez koszyczek wyłożony gazą do innego naczynia
4. Uzyskany sok wlać do naczynia miksującego, dodać syrop cukrowy.
(Przepis na syrop cukrowy z Cookido jest na podwójną porcie250g cukru,250g wody 15minVaroma"Obroty wsteczne" 1 pozostawić do wystudzenia) sok z cytryny, wodę mineralną gazowaną 10s./obr.7
5. Gotową lemoniadę podawać z kostakmi lodu i mietą rozgniecioną wcześniej w dłoniach
LEMONIADA
Porady
(Przepis na syrop cukrowy z Cookido jest na podwójną porcie250g cukru,250g wody 15minVaroma1 pozostawić do wystudzenia)
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze