Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 28/09/11
zmieniono dnia: 23/08/17

Składniki

  • 1000 g pomidorów, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 200 g cebuli, obranej, przekrojonej na połówki
  • 30 g cukru
  • 1 łyżeczka octu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu, mielonego
  • 1 szczypta cynamonu
  • 1-2 liście laurowe, suszone
  • 2 ziarenka ziela angielskiego, (opcja)
  • 1-2 goździki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki z wyjątkiem liści laurowych, ziela angielskiegio i goździków, zmiksować 30 s/obr. 10

    2. Dodać pozostałe składniki, postawić koszyczek na pokrywie (zamiast miarki MT), gotować ok. 45 min/Varoma/obr. 2

    3. Z ketchupu usunąć liście laurowe, ziele ang. i goździki, zmiksować 10 s/obr.5

    4. Przelać ketchup do sparzonego wrzątkiem słoiczka, zakręcić, odwrócić do góry dnem na 10 minut 

    Można dodać więcej lub mniej przypraw korzennych.

    Przechowywac w lodówce.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ketchup z książki "Radość gotowania"

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 23, 2017 at 09:11
    5.0

    w książce ABC również taki ketchup można znależć.
    Fajny smak i konsystencja.
    Dodałam 2 marchewki, paprykę czerwoną i troszkę papryki ostrej.
    Zamiast cukru ksylitol.
    bardzo proste wykonanie - polecamtmrc_emoticons.)

  • sierpnia 20, 2015 at 11:41
    5.0

    Dobry, jak wodnisty daj pomidory lima, rob zapas latem na zime. Jeden gozdzik styka. Smak takie 4 z +. Bede szukac dalej idealu tmrc_emoticons.D

  • września 23, 2013 at 16:28
    5.0

    Robię właśnie keczup.Dołożyłam do jednego imbir a do drugiej porcji czuszkę.Rewelasją  Z czystym sumieniem polecam

     

     

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

  • września 5, 2013 at 22:50

    Wydaje mi się , że jego konsystencja zależy też od rodzaju użytych pomidorów.  Big Smile Zredukować można było gotując dłużej w TM przy temperaturze varoma.  Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • września 5, 2013 at 22:46

    Zrobiłam dokładnie tak jak w przepisie z książki. Wyszedł bardzo wodnisty jak sos a nie ketchup;( Zredukowałam w garnku na gazie i trochę zgęstniał

  • października 7, 2011 at 16:04

    warto sprubować

Are you sure to delete this comment ?