Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
Składniki
brzoskwinie w syropie
- 0,5 litra wody
- 2 łyżki octu 10%
- 500g cukru
- 3 łyżki miodu
- kawałek kory cynamonu
- 4 cienkie plastry świeżego imbiru
- po 2 goździki do każdego słoika
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
brzoskwiń
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pyszne brzoskwinie. Prawie niczym się nie różnią od tych z puszki. Polecam !
Rewelacyjne brzoskwinie - do zastosowania wszędzie tam, gdzie do tej pory stosowano brzoskwinie z puszki. Zrobiłam na próbę 3 słoiki, zdegustowałam w weekend - są pyszne! jutro robię kolejną porcję
Zrobiłam-syrop pachniał cudnie. JAk smakują brzoskwinie opowiem za jakiś czas!
Wczoraj wyciągnęłam słoiczek brzoskwiń zrobionych w zeszłym roku - mniam. Nie kupuję już brzoskwiń w puszce. W tym sezonie też będę robić brzoskwinie wg tego przepisu.
Polecam, Ewa
Dzięki Elu za przepis, nigdy nie robiłam brzoskwiń w słoikach, zawsze kupowałam gotowe w puszce ale w tym roku zrobie sobie wg Twojego przepisu dodaje do listy przetworów na ten rok pozdrawiam
Cieszę się dziewczyny, że już teraz planujecie przetwory i moje brzoskwinie znalazły się na Waszej liście Do tej samej marynaty można też wkładać gruszki -też są pyszne Muszą być dojrzałe ale twarde, żeby się nie rozpadły, polecam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Elu w sezonie napewno skorzystam
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
" alt= src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Dziękuje Elu za odpowiedz,też poczekam do sezonu - kupiłam w zeszłym tygodniu,ale to jeszcze nie ten smak i aromat " alt= src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Musze zrobić ,bo u mnie brzoskwinie schodzą i do sernika i do bułeczek no i oczywiście same z bitą śmietanką " alt= src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19>
Moniko, obroty wsteczne możesz pominąć, wystarczy, że włączysz soft lub 1 A liość bzroskwiń zależy od tego, jakie są duże, i w jakie słoiki je wkładasz; bo jak zostanie dużo miejsca między nimi, to syropu wejdzie więcej Tak orientacyjnie to 1,5-2kg. Ja zawsze kupuję w pełni sezonu hurtem 10-15 kg (część taka troszkę poodgniatana) i wtedy robię po kilka słoików w różnych zalewach, a resztę przerabiam na dżemy Pozdrawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
" alt= src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Elu mam dwa pytanka ; na jaką ilość brzoskwiń wystarcza zalewy i czy się da jakoś ominąć , bo u mnie w TM21 nie ma " alt= src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/aw.png" width=19 height=19>