thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 24/11/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 ml kremówki
  • 70 g cukru pudru
  • 70 g masła
  • opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego
  • 150 gmlecznej czekolady do oblania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. w misce wymieszać wiórki z cukrem pudrem

    2. do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć kremówkę i masło, podgrzewać 50st/obr.1 aż się rozpuści

    3. dodać wiórki i mieszać aż wszystko się połączy

    z powstałej masy uformować kulki, układać na papierze lub folii aluminiowej  i wstawić do lodówki na 1 godz do schłodzenia.

    w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i nadziewając kulki na wykałaczkę odtaczać je w czekoladzie, wykładać na papier.

    aby czekolada szybciej zastygła można wstawić do lodówki

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

rajskie kuleczki Baunty

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 21, 2017 at 13:54
    5.0

    uwielbiam

  • lipca 3, 2016 at 14:32
    5.0

    Super Party szkoda ze takie kaloryczne tmrc_emoticons.((

  • grudnia 22, 2014 at 21:52
    5.0

    Pyszniutkie, aczkolwiek w samej roztopionej czekoladzie cięzko jest je obtoczyć, dlatego dodałam trochę masła i mleka... i ne nabijałam kulek na patyczki, tylko wrzucałam do miski i toczyłam paluchami. Czekolada szybko się chłodziła, więc o poparzeniu nie było mowy. POLECAM!!

  • października 25, 2013 at 21:59
    5.0

    Pychotka...... dodałam równiez płatki migdałowe..... super !!!  Love

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

  • stycznia 12, 2013 at 20:07

    pyszotkatmrc_emoticons.)  mi co prawda nie wyszły takie kształtne jak na obrazku, ale bardzo dobre tmrc_emoticons.) przy okzaji odkryłam, że jak w czasie tej kompieli w czekoladzie kuleczka się rozleci to z tego co zostanie moża zrocić kokosowo-czekoladowe kuleczki tmrc_emoticons.;) też bardzo dobretmrc_emoticons.)

  • kwietnia 1, 2012 at 13:07

    w wersji dla dorosłych proponuję z wiórek zrobić malibu a po odsączeniu wiórki użyć do tego deseru tmrc_emoticons.) jednak trzeba w przepisie ominąć śmietankę. ja tego nie zrobiłam i musiałam kombinować bo nie chciały się sklejać w kulki, więc dodałam pokruszone herbatniki i też wyszły smaczne

    Lidia


    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

  • marca 30, 2012 at 22:52

    Właśnie je zrobiłam, leżą w lodówce i czekają aż stwardnieją a potem już tylko polewa i hmmm... juz się nie moge doczekactmrc_emoticons.)

     Możesz mi powiedzieć o co chodzi z wodną kąpielą czekolady? roztopiłam czekoladę w TM i dodałam trochę smietanki 30% oraz mleka bo była strasznie gęsta i nie mogłam tych kuleczek polewac no i niestety troche mi spłynęła ta polewa;(  teraz sa w zamrażarce ale już spróbowałam i wyszły extratmrc_emoticons.) mniam. chyba nigdy już nie kupię oryginalnego Baunty!

  • marca 30, 2012 at 20:48

    u mnie równiez się chłodzą tmrc_emoticons.)

    Lidia


    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

  • marca 16, 2012 at 22:50

     Dooooobre!!! Robie podobne tmrc_emoticons.)  Chyba widac juz, jaki ze mnie lasuch na slodycze tmrc_emoticons.~

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • stycznia 16, 2012 at 19:06
    5.0

    Kuleczki są super. Jak baton Bounty. Po zrobieniu myslałam, że będzie za duzo masła, ale jak się schłodziły i zostały oblane czekoladą wyszły doskonałe. Polecam

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: