Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
pudding z tapioki na mleczku kokosowym WIOLETTA
- 70 g tapioki, drobnej
- 80 g mleczka kokosowego
- 340 g wody
- 2-3 łyżeczki ksylitol, lub erytrolu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać mleko kokosowe, wodę i erytrolu, dodać tapiokę, podgrzewać 30-33 min/90°C/"Obroty wsteczne" /obr. 2. Przełożyć do szklanki lub słoiczków, odstawić. Można podawać z dodatkiem owoców np borówke, malin, truskawek - mogą być mrożone.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze