thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
30 g
Poziom
Łatwy

Składniki

spód

  • 30 gramów Płatki owsiane
  • 10 gramów mąka kokosowa
  • 2 porcji daktyle, suszone, bez pestek, 2 sztuki
  • 15 gramów olej kokosowy
  • 10 gramów orzechy nerkowca, surowe

Masa

  • 6 porcji jogurt kokosowy, Sztuk np. Planton
  • 200 gramów borówki
  • 5 łyżeczek agar
  • ksylitol, Dla smaku opcjonalnie

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Spód
  1. Składniki na spód ciasta blendujemy na jednolitą masę w naczyniu miksujący, po należy naczynie przepłukać i osuszyć

  2. Przekładamy do formy i wkładamy do lodówki na czas robienia masy

  3. Masa
  4. Jogurty umieścić w misie miksującej

  5. Agar rozpuścić zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie dodać do jogurtów

  6. Do masy dodać borówki, całość zblendować

  7. Masę wylewamy na spod ciasta i następnie całość wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc

Porady

Przepis na 6 porcji
Oryginalny przepis na instagramie: alicjajaroszpl https://www.instagram.com/p/Bn0XzNIFNcB/?igshid=8je3x5ucutu0

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wegańskie ciasto kokosowo-borówkowe bez pieczenia

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?