thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • szczypta soli
  • 3/4 szklanki mleka kokosowego
  • 100 g orzechów nerkowca
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1/2 szklanki syropu z agawy
  • skórka otarta z jednej pomarańczy
  • 200 g rodzynek
  • 3 łyżki karobu
  • 1/4 szklanki syropu buraczanego
  • 100 g orzechów laskowych
  • 1 szklanka mielonego, suszonego maku
  • 100 g orzechów włoskich

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Surowy makowiec bez cukru (wegan)
  1. Mak mieszamy z mlekiem kokosowym i zostawiamy na noc. Nerkowce zalewamy wodą i moczymy przez noc. Orzechy mielimy na drobny granulat 30s. ob. poz.9 Dodajemy rodzynki i mielimy dalej, aż masa zacznie się łączyć 45s.ob.poz.9. Dodajemy gałkę i sól. Całość powinna przypominać kruche ciasto. Masę rozkładamy w tortownicy posmarowanej olejem. Masę makową, orzechy nerkowca i syrop z agawy miksujemy 1min.ob.poz.8 potem nakładamy tą masę na przygotowane wcześniej ciasto z orzechów i rodzynek. Polewę robimy z syropu buraczanego i karobu. Polewamy ciasto i wkładamy do lodówki na 2 godziny.

    Smacznego 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Surowy makowiec bez cukru (wegan)

Wydrukuj:

Komentarze