- TM 31
Składniki
- szczypta soli
- 3/4 szklanki mleka kokosowego
- 100 g orzechów nerkowca
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1/2 szklanki syropu z agawy
- skórka otarta z jednej pomarańczy
- 200 g rodzynek
- 3 łyżki karobu
- 1/4 szklanki syropu buraczanego
- 100 g orzechów laskowych
- 1 szklanka mielonego, suszonego maku
- 100 g orzechów włoskich
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Mak mieszamy z mlekiem kokosowym i zostawiamy na noc. Nerkowce zalewamy wodą i moczymy przez noc. Orzechy mielimy na drobny granulat 30s. ob. poz.9 Dodajemy rodzynki i mielimy dalej, aż masa zacznie się łączyć 45s.ob.poz.9. Dodajemy gałkę i sól. Całość powinna przypominać kruche ciasto. Masę rozkładamy w tortownicy posmarowanej olejem. Masę makową, orzechy nerkowca i syrop z agawy miksujemy 1min.ob.poz.8 potem nakładamy tą masę na przygotowane wcześniej ciasto z orzechów i rodzynek. Polewę robimy z syropu buraczanego i karobu. Polewamy ciasto i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Smacznego
Surowy makowiec bez cukru (wegan)
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
uwielbiam przepisy weganskie. dzieki za podzielenie sie dodaje do wyprobowania
Pozdrawiam
Agata
Popraiwone - 1 szklanka mielonego, suszonego maku.
megan & druid
A ile maku?