thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
6min
Czas całkowity
6min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 140 g Czekolady mlecznej
  • 200 g śmietany 30%
  • 50 g masła
  • 20 g rumu
  • owoce, świeże, pokrojone na kawałkinp.jabłka, brzoskwinie, truskawki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
    2. Założyć motylek.
    3. Dodać śmietanę i masło, podgrzać 4 min/90ºC/obr. 3.
    4. Dodać rum, wymieszać 5 s/obr. 4.
    5. Przelać do naczynia do fondue. Podawać z kawałkami świeżych owoców, które można moczyć w roztopionej czekoladzie.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Czekoladowe fondue

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: