Składniki
Dodatki opcjonalnie do wyboru
- 20 g wiórków kokosowych (bez siarki)
- 1 czubatych łyżek orzechów nerkowca
- 1 czubatych łyżeczek rodzynek
- 2 czubatych łyżeczek ekspandowanego amarantusa
- 2 łyżki kawy, zaparzonej
Czekolada
- 20 g kakao ciemne
- 150 g oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia
- 200 g wody
- 100 g daktyli suszonych bez pestek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1, Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć daktyle i wodę - gotować ok.10min/Varoma/1, zamiast miarki koszyczek by woda odparowała - do uzyskania papki z daktyli2.Dodać olej i kakao miksować 20s/obr. 5-6, zgarnąć i jeszcze raz 10s/obr. 5-6.3. Opcjonalnie dołożyć dodatki wymieszać 10-15s./obr.44. Do foremki keksówki wyłożoną folią aluminiową wylać zawartość naczynia i włożyć wystudzoną na 30 min do zamrażalnika lub na 2 godz. do lodówki by stwardniała. SMACZEGO! Na zdrowie.
Czekolada
Porady
opcjonalnie dodać wg, upodobań dodatki.Ja uwielbiam kawa + wiórki lub bakaliowa orzechy rodzynki
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Poprostu pychota. Tak dobrej czekolady jeszcze nie jadłam.