thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto jogurtowe z truskawkami

  • 350 gramy mąka pszenna
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 100 gramy cukier
  • 2 łyżki cukier wanilinowy
  • 25 gramy masło, roztopione
  • 2 jajko
  • 240 gramy jogurt grecki
  • 500 gramy truskawki, świeże
  • Cukier puder

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wyciągamy motylek, dodajemy pozostałe składniki: mąka, proszek do pieczenia, masło, jogurt. Mieszamy pomagając sobie kopystką – czas 20s/obr.2
  2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Truskawki kroimy na mniejsze części. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Na blaszkę wlewamy (choć ciasto będzie lekko gęste) ciasto, układamy na wierzchu truskawki.
  4. Pieczemy 30-35 min w temperaturze 180 stopni, góra-dół. Ciasto pieczemy do suchego patyczka.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto jogurtowe z truskawkami

Wydrukuj:

Komentarze

  • czerwca 20, 2021 at 15:14
    1.0

    Ten przepis to katastrofa. Nie ma podanych połowy kroków do wykonania. Dodatkowo proporcje składników są źle dobrane - ciasto jest tak gęste, że jak się łyżkę do niego włoży to stoi. Po upieczeniu zakalec. Nie polecam

Are you sure to delete this comment ?