- TM 31
Składniki
składniki
- 0,5 kg żeberek wieprzowych
- 150 gram cebuli
- 4 ząbki czosnku
- 1 MT piwa jasnego
- 1 kostka rosołowa,wołowa
- 35 gram mąki
- kilka suszonych grzybów
- przyprawy. sól,pieprz,przyprawa do mięs,kto co lubi
- 700 ml wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Żeberka podzielić na dość krótkie paski,dobrze przyprawić,posmarować olejem,najlepiej odstawić żeby przeszły przyprawami.
2.Żeberka umieścić w koszyczku przekładająć pokrojoną cebulą
3.Do naczynia wlać wodę,grzyby,kostkę i przyprawy.założyć koszyczek idusić 50 min,temp Varoma,obr 1.
4.Dodać piwo i dusić jeszcze 10 min,temp Varoma obr 1
5.Wyjąć mięso z koszyczka do innego naczynia.
6.Do wywaru dodać cebulę z koszyczka, mąkę i gotować czas 3 min temp100,obr 1.Sosem polać żeberka i gotowe
7.Ja na koniec sos miksuję 15 s,obr 7.
Sposób przygotowania
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pychotki!!
Bardzo lubie ten przepis !
Palce lizac, gratuluje stwórcy. Nigdy żeberka mi nie wychodziły a tu proszę, niebo w gębie dla całej rodziny! Up: Dałam więcej piwka i dolałam wody na końcu do sosiku
Nam niestety te żeberka nie posmakowały.. bez pieczenia w piekarniku się nie obeszło. Smak też nie zachwycał. Raczej nie będę wracać do tego przepisu. A szkoda, bo mieliśmy wielkie nadzieje, że wyjdzie coś pysznego
Robiłam je w TM5.
Wyśmienite danie.Wszystkim smakowało.
Żeberka 650 g,woda 700 + 1 miarka TM wody + 1 MT piwa.Czosnek i cebula wg przepisu.
1 kostka bulionowa to za dużo , ale dużo wody wyparowuje i jak dodalam 35 g mąki to wyszła papa.Dolałam wody (tak na oko ) i wyszło super.Nie żałowałam grzybów.
Z ziemniaczkami lub kaszą i ulubioną surówką coś cudownego.
ale ekstra przepis, jedynie dodałem od siebie kilka ząbków czosnku i zamiast piwa dodałem czerwone wino...
Marjano
NIDZIA:to nic innego jak 1 Miarka Termisiowa czyli 100 ml
co to znaczy 1MT piwa jasnego? czyli ile?
U mnie był niedawno, dość smaczne danie.
Ziemniaki pokroiłam w plastry ok. 1 cm i gotowałam w koszyczku podczas gotowania mięsa, natomiast żeberka na przystawce Varoma. Po ugotowaniu wszystko razem włożyłam do naczynia żaroodpornego i piekłam przez 15 minut, zgodnie z Waszymi sugestiami. Mięso było jeszcze lekko twarde, ale odchodziło od kości i było smaczne. Sos jak dla mnie za słony, następnym razem ograniczę sól. Oprócz tego sosu wyszło bardzo dużo i sporo go zostało.
Pierwsze podejście wyszło zdecydowanie zbyt słone. Ograniczę się tylko do kostki następnym razem. Mięsko bardzo smaczne.
Marzena Kwoka:czy potrajala pani resztę składników??
żeberka rewelacja,smakowały całej rodzinie robiłam z 1,5 kg w koszyczku i na varomie.