








Czas przygotowania
14h 30min
Czas całkowity
14h 55min
porcja/porcje/porcji
12
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Średni
- TM 31
opublikowany: 14/01/14
zmieniono dnia: 15/01/14
Składniki
Zaczyn:
- 1 płaskiej łyżeczki cukru
- 180 g mąki chlebowej, T 720
- 10 g drożdży
- 200 g wody
Ciasto
- 200 g wody
- 10 g drożdży
- 30 g mleka
- 30 g oliwyz oliwek
- 320 g maki pszennej, typ 650, + 30 g na podsypanie
- 10 g soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Po 12 godz. do
"Blokada naczynia miksującego" dodać drożdze,mleko,wodę i podgrzać 2min.37 stopni obr.1,dodać wcześniej przygotowany zaczyn,mąkę,oliwę,sól i wyrobić 5 min
"Ciasto"
Zaczyn
Ciasto
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Kochani piekarnik ma być nagrzany czy od zimnego?
ciasto wyszło mi tak lejące, że ciężko cokolwiek z nim zrobić. Jaka może być przyczyna?
Znakomite bułki. Użyłem tylko mąki typ 450 ale wyszły znakomite!
a mozna wykorzystac gotowy zaczyn zytni zamiast drozdzy?
Wyglądają super,nastawiam zatem zaczyn
gratuluję Małgosiu
Gratuluję,wyglądają smakowicie
Ja osobiście pamiętam taką z Italii
trochę się namęczyłam żeby zamieścić ten przepis ale się udało 