thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9
Czas przygotowania
14h 30min
Czas całkowity
14h 55min
porcja/porcje/porcji
12 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Średni

Składniki

Zaczyn:

  • 1 płaskiej łyżeczki cukru
  • 180 g mąki chlebowej, T 720
  • 10 g drożdży
  • 200 g wody

Ciasto

  • 200 g wody
  • 10 g drożdży
  • 30 g mleka
  • 30 g oliwyz oliwek
  • 320 g maki pszennej, typ 650, + 30 g na podsypanie
  • 10 g soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Zaczyn
  1. doBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć drożdze,cukier,wodę i podgrzać 2min.37stopni obr.1 dodać mąkę i wymieszać 30s obr.4przełożyć do miseczki,przykryć ściereczką i zostawic na 12 godz.

  2. Ciasto
  3. Po 12 godz. do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodać drożdze,mleko,wodę i podgrzać 2min.37 stopni obr.1,dodać wcześniej przygotowany zaczyn,mąkę,oliwę,sól i wyrobić 5 minCiasto"Ciasto"

  4. Ciasto będzie dość lużne ale sprężyste przykryc ściereczką i zostawić na 30 min. do wyrośnięcia

  5. Opruszyć stolnicę mąką,wyjąć kopystką ciasto i delikatnie ręką uformować prostokąt grubości około 2 cm,posypać wierzch mąką i kopystką kroić kawałki,przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawić na około 25 min. do wyrośnięcia

  6. Piec w temp. 220 stopni 25-30 min

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciabatta

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?