thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 20min
Czas całkowity
1h 55min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Chleb low carb z siemieniem lnianym

  • 10 g świeżych drożdży
  • 50 g siemienia lnianego, Ześrutowane
  • 40 g mąki sojowej
  • 120 g glutenu
  • 1 jajko
  • 1 łyżki masło, Miekkie
  • 50 g śmietana, 36% tłuszczu
  • 40 g letniej wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Drożdże rozkruszyć i wrzucić do pojemnika, wlać 40 ml wody.
    1 min / 36 stopni / obroty 2
  2. Dodać resztę składników.
    Mieszać ciasto 4 min.
  3. Odłożyć na 30 min do wyrośniecia.
  4. Piec 35 min w tem 180 stopni.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb low carb z siemieniem lnianym

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy