Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 20/12/11
zmieniono dnia: 20/12/11

Składniki

  • 500 g Koncentrat ciasta razowego firmy "Bezgluten"
  • 400 g wody, o temp. 25-30 st. C
  • 35 g oleju roślinnego
  • 10 g cukru
  • 5 g soli
  • 25 g świeżych drożdży

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  

    ·      Do naczynia miksującego wlać wodę i włożyć drożdże.

     

    ·      Na drożdże wsypać cukier i koncentrat ciasta.

     

    ·      Dodać olej i sól.

     

    ·      Wyrabiać ciasto – 5 min. poz. Interwał

     

    ·      Ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem blaszki poniżej 1/2 jej wysokości (ciasto intensywnie rośnie). Nie posypywać blaszki zwykłą bułką tartą ani mąką!!!

     

    ·      Pozostawić ciasto do wyrośnięcia – powinno podwoić swoją objętość.

     

    ·      Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 200 st. C ok. 30-40 min. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche w środku.

     

    ·      Po wyjęciu z pieca tłustym pędzelkiem posmarować wierzch ciepłą wodą.

     

    ·      Odczekać 10 min. i wyjąć chleb z formy.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb bezglutenowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy