Składniki
- 500 g Koncentrat ciasta razowego firmy "Bezgluten"
- 400 g wody, o temp. 25-30 st. C
- 35 g oleju roślinnego
- 10 g cukru
- 5 g soli
- 25 g świeżych drożdży
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
· Do naczynia miksującego wlać wodę i włożyć drożdże.
· Na drożdże wsypać cukier i koncentrat ciasta.
· Dodać olej i sól.
· Wyrabiać ciasto – 5 min. poz. Interwał
· Ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem blaszki poniżej 1/2 jej wysokości (ciasto intensywnie rośnie). Nie posypywać blaszki zwykłą bułką tartą ani mąką!!!
· Pozostawić ciasto do wyrośnięcia – powinno podwoić swoją objętość.
· Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 200 st. C ok. 30-40 min. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche w środku.
· Po wyjęciu z pieca tłustym pędzelkiem posmarować wierzch ciepłą wodą.
· Odczekać 10 min. i wyjąć chleb z formy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze