Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 180 g kaszy jaglanej ugotowanej
  • 100 g mąki gryczanej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 220 g skoku świeżego, z pomarańczy lub jabłek
  • 30 g oleju, nierafinowanego np z orzechów włoskich
  • 2 szczypty soli
  • 1 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczki Papryki słodkiej
  • 2 łyżki sezamu podprażonego na patelni

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Chlebek jaglany
  1. wszystkie składniki oprócz sezamu włożyć do naczynia miksującego wymieszaj 2 min/obr. 7 przy pomocy kopystki. Należy dążyć do uzyskania masy takiej jak gładź szpachlowa". Jeśli będzie za suche dodać soku.

  2. Wszypać sezam 10 sek./obr.5

  3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 25-30 min, na blasze wyłożonej papierem

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

CHLEB JAGLANY BEZGLUTENOWY

Wydrukuj:

Komentarze