thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 80 g oleju słonecznikowego
  • 40 g orzechów laskowych
  • 200 g mąki gryczanej
  • 1 szczypty soli
  • 1 garść rodzynek, lub żurawiny
  • 100 g garść orzechów włoskich
  • 1 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 50 g mleka kokosowego, lub innego roślinnego
  • 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 70 g brązowego cukru, lub xylitolu
  • 4 małe banany, 250g

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Chlebek bananowy bezglutenowy
  1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

  2. Do naczynia miksującego wlłożyć orzechy laskowe i czekoladę.Zmielić 3 sek/obr 6.Przełożyć do innego naczynia.

  3. Do naczynia miksującego wsypać orzechy włoskie, zmielić 15 sek/obr 10.Przełożyć do innego naczynia.

  4. Do naczynia miksującego włożyć banany i kaszę jaglaną. Wymieszać 3 sek / obr 6

  5. Dodać olej, cukier, mleko roślinne, wymieszać 20 sek/obr 5

  6. Dodać mąkę, sòl, sodę i zmielone orzechy włoskie. Wymieszać 10 sek/obr 5

  7. Dodać rodzynki, zmieloną czekoladę i orzechy laskowe wymieszać 15 sekObroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr 4. Piec w piekarniku na 180 stopni 55-60 min w keksowej formie.Sprawdzić patyczkiem stopień upieczenia

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bezglutenowy chlebek bananowy (wegański)

Wydrukuj:

Komentarze