- TM 21
Składniki
- 80 g oleju słonecznikowego
- 40 g orzechów laskowych
- 200 g mąki gryczanej
- 1 szczypty soli
- 1 garść rodzynek, lub żurawiny
- 100 g garść orzechów włoskich
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej
- 50 g gorzkiej czekolady
- 50 g mleka kokosowego, lub innego roślinnego
- 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
- 70 g brązowego cukru, lub xylitolu
- 4 małe banany, 250g
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Do naczynia miksującego wlłożyć orzechy laskowe i czekoladę.Zmielić 3 sek/obr 6.Przełożyć do innego naczynia.
Do naczynia miksującego wsypać orzechy włoskie, zmielić 15 sek/obr 10.Przełożyć do innego naczynia.
Do naczynia miksującego włożyć banany i kaszę jaglaną. Wymieszać 3 sek / obr 6
Dodać olej, cukier, mleko roślinne, wymieszać 20 sek/obr 5
Dodać mąkę, sòl, sodę i zmielone orzechy włoskie. Wymieszać 10 sek/obr 5
Dodać rodzynki, zmieloną czekoladę i orzechy laskowe wymieszać 15 sek"Obroty wsteczne" /obr 4. Piec w piekarniku na 180 stopni 55-60 min w keksowej formie.Sprawdzić patyczkiem stopień upieczenia
Chlebek bananowy bezglutenowy
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
pyszny
Ja bym to nazwała ciastem, a nie chlebem.
Pychotki