Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 20/12/11
zmieniono dnia: 20/12/11

Składniki

  • 50 g ziarna prosa lub amarantusa
  • 20 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczek cukru
  • 200 g mąki Mix B firmy Schar, + ewentualnie 20 g
  • 1 łyżeczki soli
  • 4 łyżki oleju
  • ziarno słonecznika, dyni, siemienia, ilość wg upodobań
  • 180 g letniej wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  

    ·         zemleć proso lub amarantus - 30 sek., obr. 10

     

    ·         dodać resztę składników w podanej kolejności, wyrobić - 5 min, obr. Interwał

     

    ·         pozostawić do wyrośnięcia (objętość musi zwiększyć się prawie dwukrotnie)

     

    ·         formować bułki, można posmarować rozmąconym jajkiem i posypać makiem, sezamem, itp.

     

    ·         ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do zimnego pieca, piec ok. 30 min, temp. 200 st.C., grzanie góra-dół (ewent. termoobieg, temp. 175 st.C, ok. 20 min)

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki bezglutenowe z prosem lub amarantusem

Wydrukuj:

Komentarze