Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 25min
porcja/porcje/porcji
9
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 25/11/17
zmieniono dnia: 25/11/17
Składniki
Bułki Śródziemnomorskie z Fetą,Olwkami i Papryką
- 100 g ser feta
- 100 g czerwona papryka
- 70 g czarne oliwki
- 50 g świeżych drożdży
- 170 g letniej wody
- 550 g mąki typ 550
- 20 g soli
- 5 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Paprykę,Ser Feta i Oliwki-10s obr 4
Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy 4min"Ciasto"
Z ciasta formujemy bułeczki odrywając po kawałku (ręce obsypane mąką).Odstawiamy na blaszke (wyłożoną papierem do pieczenia) do wyrośnięcia na 20min
Rozgrzewamy piekarnik do 250°(góra-dół)
Na sam dół piekarnika ustawiamy naczynie wypełnione wodą a piętro wyżej wkładamy nasze bułeczki.Pieczemy 20-25min
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze