3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pyszne Gofry-bez cukru


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

składniki

  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 500 gramów mleka
  • 300 gramów mąki pszennej
  • 50 gramów oleju roślinnego
  • 6
    30min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Założyćmotylek. Do naczynia miksującego włożyć białka dodać   szczyptę soli i ubijać min/obr.3,5 .Powstała pianę przełożyć do innego  naczynia.Zdjąc motylek.

  2.  

    Do naczynia mikcującego dodać mąkę ,żółtka,mleko,proszek do  pieczenia, olej, wymieszać 40s/obr.4

  3.  

    Powstała masę łączymy z ubitymi wcześniej białkami 15s/Mieszanie

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

*Aby gofry były chrupiące należy wystudzić je w pozycji pionowej(np. opierając o kubek lub inny przedmiot) lub położyć na kratce kuchennej.

*Można serwować z dżemiem, śmietaną z owocami lub innymi ulubionymi dodatkami.

*Dzięki temu że w cieście nie ma cukru ,gofry te można podawać w wersji wytrawnej (używając jako dodatku ulubionefo sosu/dipu/pasty wytrawnej)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ja zamiast oleju rzepakowego dałam kokosowy gofry...

    Zgłoszony przez md737 na czerwca 8, 2019 at 18:45.

    Ja zamiast oleju rzepakowego dałam kokosowy gofry bdbSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Acha, a oleju wystarczy 30g,

    Zgłoszony przez Kawiarenka na kwietnia 20, 2016 at 20:49.

    Acha, a oleju wystarczy 30g, tyle dałam i były naprawdę super a zawsze to trochę kcal mniej tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja dałam 100g maki pszennej,

    Zgłoszony przez Kawiarenka na kwietnia 20, 2016 at 19:43.

    Ja dałam 100g maki pszennej, 100g maki orkiszowej razowej i 100g maki ryzowej a mleko zastąpiłam mlekiem orkiszowym i owsianym i wyszły pyyyyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W koncu przepis z którego

    Zgłoszony przez szyszunia na października 27, 2015 at 19:12.

    W koncu przepis z którego jestem zadowolona. Gofry sa puszyste, lekkie, szybko się pieką.

    Bardzo ładnie rosną - trzeba uważać z ilościa bo uciekają z gofrownicy tmrc_emoticons.)

     

    Zamiast maki przennej użyłam gryczanej 100g, jaglanej100g i przennej 100g

    Miały być słydnie wiec dodałem prochę cukru do ciasta.

    i mieszajc na końcy dałam 30s/3,5 obr bo 15/Mieszanie nawet mi ciasta nie obrociło.

     

    Przepis godny polecania

    Wkręcona w Thermomix

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze