3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babka na kwaśnej śmietanie


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 2 jajka
  • 200 g cukru
  • 250 g mąki
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • dwie płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • olejek cytrynowy (lub starta skórka cytryny)
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. cukier mielimy

    dodajemy pozostałe składniki (mąkę wcześniej mieszam z proszkiem)

    całość mieszamy na gładką masę (ja nie używam motylka)

    ciasto wylewamy do małej keksówki

    (można upiec w małych babeczkowych foremkach i zatopić w surowym cieście bakalie np. kostkę czekolady)

    pieczemy w temp. 170stopni aż góra się zarumieni

    w ten sposób zużywam "starą" śmietanę

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • tak na wyczucie, jak mi się

    Zgłoszony przez Efcia na lipca 28, 2011 at 23:51.

    tak na wyczucie, jak mi się wydaje, że za wolno to podkręcam a jak za szybko to zwalniam tmrc_emoticons.;) i patrzę przez dziurkę czy się pomieszało tmrc_emoticons.)

    Efcia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jak długo mieszam i na

    Zgłoszony przez ela7 na lipca 28, 2011 at 17:54.

    A jak długo mieszam i na jakich obrotach ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze