Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Surówka z białej kapusty z zalewą
- 600 g białej kapusty, pokrojonej na kawałki
- 1 cebula, średnia, pokrojona na ćwiartki
- 2-3 marchewki, pokrojone na kawałki
- 1 jabłko, średniej wielkości, obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- 1-2 ząbka czosnku
ZALEWA
- 80-100 g oleju rzepakowego
- 20-25 g octu
- 1/4 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 20 g przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 15-20 g cukru
- 25-30 g przyprawy typu „Maggi”, niestety musi być :(
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć 300g kapusty i poszatkować: 4-5 sekund/obroty 5. Przesypać do dużej miski, w której będzie mieszana surówka
- Do naczynia miksującego włożyć pozostałe 300g kapusty i poszatkować: 4-5 sekund/obroty 5. Przełożyć do miski z kapustą
- Do naczynia miksującego włożyć 1 średnią cebulę i 1-2 ząbki czosnku. Szatkować: 4-5 sekund/obroty 5. Przełożyć do miski z kapustą
- Do naczynia włożyć 2-3 marchewki i zetrzeć: 3-4 sekundy/obroty 5. Przełożyć do miski z kapustą i cebulą
- Do naczynia miksującego włożyć 1 obrane jabłko, pokrojone w ćwiartki, bez gniazd. Zetrzeć: 4 sekundy/obroty 5. Przełożyć do miski z pozostałymi składnikami
- Do naczynia miksującego wlać 80-100g oleju, dodać 20-25g octu, 1/4 łyżeczki pieprzu, 20g przyprawy uniwersalnej, 15-20g cukru, 25-30g przyprawy typu "Maggi". Podgrzać: 3 minuty/temp. 90 stopni/obroty 1.
- Gorącą zalewą zalać warzywa i dobrze wymieszać łyżką. Odstawić na kilka minut przed podaniem
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Młodą kapustę można pokroić ręcznie lub na szatkownicy
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz