3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Surówka z białej kapusty z zalewą


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Surówka z białej kapusty z zalewą

  • 600 g białej kapusty, pokrojonej na kawałki
  • 1 cebula, średnia, pokrojona na ćwiartki
  • 2-3 marchewki, pokrojone na kawałki
  • 1 jabłko, średniej wielkości, obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
  • 1-2 ząbka czosnku

ZALEWA

  • 80-100 g oleju rzepakowego
  • 20-25 g octu
  • 1/4 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 20 g przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 15-20 g cukru
  • 25-30 g przyprawy typu „Maggi”, niestety musi być :(
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć 300g kapusty i poszatkować: 4-5 sekund/obroty 5. Przesypać do dużej miski, w której będzie mieszana surówka
  2. Do naczynia miksującego włożyć pozostałe 300g kapusty i poszatkować: 4-5 sekund/obroty 5. Przełożyć do miski z kapustą
  3. Do naczynia miksującego włożyć 1 średnią cebulę i 1-2 ząbki czosnku. Szatkować: 4-5 sekund/obroty 5. Przełożyć do miski z kapustą
  4. Do naczynia włożyć 2-3 marchewki i zetrzeć: 3-4 sekundy/obroty 5. Przełożyć do miski z kapustą i cebulą
  5. Do naczynia miksującego włożyć 1 obrane jabłko, pokrojone w ćwiartki, bez gniazd. Zetrzeć: 4 sekundy/obroty 5. Przełożyć do miski z pozostałymi składnikami
  6. Do naczynia miksującego wlać 80-100g oleju, dodać 20-25g octu, 1/4 łyżeczki pieprzu, 20g przyprawy uniwersalnej, 15-20g cukru, 25-30g przyprawy typu "Maggi". Podgrzać: 3 minuty/temp. 90 stopni/obroty 1.
  7. Gorącą zalewą zalać warzywa i dobrze wymieszać łyżką. Odstawić na kilka minut przed podaniem
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Młodą kapustę można pokroić ręcznie lub na szatkownicy


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy