3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb z ziarnami


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 40 g drożdży świeżych
  • 300 g wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • 200 g mąki pszennej typ 750
  • 150 g mąki pełnoziarnistej pszennej
  • 150 g mąki orkiszowej
  • 30 g słonecznika
  • 20 g sezamu
  • 10 g zarodków pszennych
  • 0,5 łyżeczki czarnuszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 6
    3h 0min
    Czas całkowity 2h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    3 etap
  1. Przełożyć do miski do wyrośnięcia, ok. 60 minut. Włożyć ciasto do foremki do wyrośnięcia, ok. 30 minut. Nagrzać piekarnik do  200 stopni, piec ok. 40 minut

  2. 1 etap
  3. Wlać wodę, dodać drożdże oraz cukier. 3 minuty 37 stopni Obroty wsteczne 2 Blokada naczynia miksującego

     

  4. 2 etap
  5. Dodać pozostałe składniki wg podanej kolejności. Wyrobić 3 min Blokada naczynia miksującegoCiasto

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Po wyjęciu z piekarnika - skórkę chleba posmarować wodą, przykryć bawełnianą ściereczką.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy