Składniki
1 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 40 g drożdży świeżych
- 300 g wody
- 2 łyżeczki cukru
- 200 g mąki pszennej typ 750
- 150 g mąki pełnoziarnistej pszennej
- 150 g mąki orkiszowej
- 30 g słonecznika
- 20 g sezamu
- 10 g zarodków pszennych
- 0,5 łyżeczki czarnuszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1,5 łyżeczki soli
-
6
3h 0min
Czas całkowity 2h 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Przełożyć do miski do wyrośnięcia, ok. 60 minut. Włożyć ciasto do foremki do wyrośnięcia, ok. 30 minut. Nagrzać piekarnik do 200 stopni, piec ok. 40 minut
Wlać wodę, dodać drożdże oraz cukier. 3 minuty 37 stopni "Obroty wsteczne" 2 "Blokada naczynia miksującego"
Dodać pozostałe składniki wg podanej kolejności. Wyrobić 3 min "Blokada naczynia miksującego" "Ciasto"
3 etap
1 etap
2 etap
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Po wyjęciu z piekarnika - skórkę chleba posmarować wodą, przykryć bawełnianą ściereczką.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz