3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb szybki Mirka


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 2 łyżeczki soli
  • 140 g mąki żytniej chlebowej
  • 170 g mąki pszennej razowej, typ 2000
  • 340 g mąki pszennej chlebowej typ 750
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 40 g drożdży
  • 410 g wody
  • 3 łyżeczki cukru, można zastąpić miodem
  • 6
    2h 40min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    2 etap
  1. Dodać pozostałe składniki wg podanej kolejności. Wyrobić 3 min Blokada naczynia miksującegoCiasto

  2. 3 etap
  3. Piec ok. 40 min w 200 stopniach C.

  4. 1 etap
  5. Wlać wodę, dodać drożdże oraz cukier. 3 minuty 37 stopni Obroty wsteczne 2 Blokada naczynia miksującego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Cleb w miarę szybko wyrasta. Wnętrze foremki posmarowałem masłem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Chlebek jest przepyszny nastepnego dnia nadal...

    Zgłoszony przez ankacierocka91 na lipca 27, 2020 at 22:53.

    Chlebek jest przepyszny Love nastepnego dnia nadal smakowity tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis chlebek

    Zgłoszony przez krasa na grudnia 3, 2015 at 21:42.

    Świetny przepis chlebek rośnie szybko.Piekłam na termoobiegu wyszedł znakomicie .Bardzo wszystkim smakuje a zapach niesamowity. Wielkie dzięki. Polecam wszystkim spróbujcie bo warto

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wkładamy do nagrzanego. 

    Zgłoszony przez miros na marca 12, 2015 at 11:52.

    Wkładamy do nagrzanego.  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy wkładamy do nagrzanego

    Zgłoszony przez Asiak1 na marca 12, 2015 at 10:47.

    Czy wkładamy do nagrzanego piekarnika czy do zimnego?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mirku, dziękuję

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 2, 2015 at 11:47.

    tmrc_emoticons.) Mirku, dziękuję Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 31x11

    Zgłoszony przez miros na marca 1, 2015 at 21:09.

    31x11

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za szybką odpowiedź .

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lutego 23, 2015 at 16:38.

    Dzięki za szybką odpowiedź . tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzień dobry, klasyczna

    Zgłoszony przez miros na lutego 23, 2015 at 10:54.

    Dzień dobry, klasyczna keksówka średniej wielkości. Jutro podam dokładne wymiary (jestem poza domem). 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 40 minut 200 stopni C   

    Zgłoszony przez miros na lutego 23, 2015 at 10:52.

    40 minut 200 stopni C  tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mirku podaj wymiary blaszki

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 20, 2015 at 19:16.

    Mirku podaj wymiary blaszki na której pieczesz chleb Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mirek napisz w jakiej

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lutego 20, 2015 at 07:59.

    Mirek napisz w jakiej temperaturze i ile czasu do pieczenia .

     

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze