Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- Płatki owsiane
- 1 płaskich łyżek olej słonecznikowy
- 1 płaskich łyżeczek cukru
- 1i1/2 łyżeczki soli
- 10 g drożdży
- 250 g wody
- 450 g mąki typ 550
- nasiona
-
6
20min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Drożdże i woda 2min/37°C/1
Dodać resztę składników bez płatków i nasion 3min/ interwał
Uformować wałek podzielić na 8-10 części uformować bułeczki
Tortownicę wyłożyć papierem posypać płatkami owsianymi. Ułożyć równomiernie bułeczki spryskać wodą i posypać płatkami i ziarnami
Tortownicę przykryć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki
Rano wstawić do zimnego piekarnika środek 20-25 min 200°C
Bułki dla zabieganych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Bułeczki idealne na śniadanie na ciepło rewelacyjne.
Przepis z grupy facebooka ale tu go nie było więc puszczam i polecam
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dziękuję za przepis. Bułeczki są...
Bardzo dziękuję za przepis. Bułeczki są rewelacyjne i piekę je bardzo często. Praktycznie minim pracy a jaki efekt - znikają bardzo szybko Pozdrawiam
polecam może komuś zasmakuje w tym czasie...
polecam może komuś zasmakuje w tym czasie kwarantanny
Idealny przepis, zwłaszcza w obliczu epidemii....
Idealny przepis, zwłaszcza w obliczu epidemii. Nareszcie świeże bułeczki na śniadanie, bez konieczności codziennej wizyty w sklepie
Super przepis, nareszcie mamy z rana świeżutkie...
Super przepis, nareszcie mamy z rana świeżutkie bułeczki bez czekania na wyrośnięcie ciasta. Bardzo smaczne
Super!
Super!
rewelacja, wieczorem robie, rano wstaje pyk do...
rewelacja, wieczorem robie, rano wstaje pyk do piekarnika i nie musze latac do sklepu, swietny prosty przepis, najlepiej mi smakuje z najzwyklejszej maki tortowej typ bodaj 4o5 czy 450 czysto bez ziaren i owsianek :P
pyszne dzieciaki zachwycone
pyszne dzieciaki zachwycone
Trzeba spróbować
Trzeba spróbować
Czy te bulki piec pod przykryciem? Czy tą folię...
Czy te bulki piec pod przykryciem? Czy tą folię zdjąć?
Bułeczki smaczne wystzkie zostały zjedzone tego...
Bułeczki smaczne wystzkie zostały zjedzone tego samego dnia. Polecam
10 g spokojnie wystarczyło
10 g spokojnie wystarczyło jak je robiłam
Mi i mojej rodzinie bardzo
Mi i mojej rodzinie bardzo smakują, oczywiście po ostygnięciu (nigdy nie piekłam pieczywa i nawet nie wiedziałam, że na gorąco każde jest twarde ). Dziękuję
Czy przy drożdżach nie ma
Czy przy drożdżach nie ma pomyłki, faktycznie tylko 10g ?
Dla mnie totalne
Dla mnie totalne nieporozumienie ... słabo wyrosły ale nie to było najgorsze . Na drugi dzień byly niezjadliwe ...twarde i niesmaczne. Sorki ale nie polecam
W końcu mogę rano zjeść
W końcu mogę rano zjeść świeże domowe bułeczki bez dłuuugiego czekania! Rodzince smakuje, choć są trochę mączyte...
Bardzo fajne, polecam. Użyłam
Bardzo fajne, polecam. Użyłam łyżeczkę suszonych drożdzy zamiast świeżych.
Zanim zaczelam robi te bulki,
Zanim zaczelam robi te bulki, to ribilam przedtem w TM paste czosnkowa. Nie wyczyscilam tego garnka i zrobilam w nim te bulki wedlug przepisu. Dzieki czosnkowi byly te bulki wysmienite, ale bez niego, nie wiem... Moim zdaniem bylyb by za mdle.
Smak super Ale mni wyszedl
Smak super Ale mni wyszedl raczej chlebek pita gdyz te bulki wyrosly i zlaly sie w Jedna calosc nastepnym razem uformuje bulki i nie bede piekla w formie.
Robiłam z mąki orkiszowej
Robiłam z mąki orkiszowej jasnej są ok ta mąka w pieczeniu zachowuje się tak jak pszenna
jak można by je zmodyfikować,
jak można by je zmodyfikować, abym będąc na diecie chleba razowego bądź bułek grahamek mogła je zrobić i zjeść?
Dodaję do wypróbowania
Dodaję do wypróbowania
Moje ulubione. Robię je
Moje ulubione. Robię je regularnie. Nawet z modyfikacjami wychodzą super. Czasem piekę tylko z mąki orkiszowej i różnie. Nawet parę razy nie wkładałam ich do lodówki tylko normalnie do wyrośnięcia zostawiałam i też były suuupeeer!!!!
Wychodzą bardzo dobre,
Wychodzą bardzo dobre, idealne na śniadanie, wreszcie nie trzeba chodzić do sklepu
:)Dodaję do wypróbowania.
Dodaję do wypróbowania. Pozdrawiam