Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
1 łyźeczka olejek rumowy
orzechów włoskich
- 220 g mąki pszennej
- 1 jajko kurze
- 60 g oleju
- 220 g mlaka
- 100-120 g cukru
- 2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypty soli
- 120 g orzechy wloskie
-
6
30min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzać do 180, wyłozyć formę na muffinki papilotkami
Zmiksować orzechy 3s/obr.8 przeloźyć do innego naczynia
Do kielicha wlać mleko, olej, olejek rumowy i jajko 5s/obr. 4
Dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i rozdrobnione orzechy 4s/"Obroty wsteczne" / obr. 4
Piec 25-30 min.
muffinki orzechowo-rumowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobre, ja dodałam jeszcze żurawinę i na...
Bardzo dobre, ja dodałam jeszcze żurawinę i na górę płatki migdałowe.