Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 30/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 1 kg dyni (pokrojona w dużą kostkę)
  • 1 mozzarella (pokrojona w plasterki)
  • 1 cebula, (pokrojona w krążki)
  • 2 duże marchewki (pokrojone na plasterki)
  • 3 szklanki wywaru warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 kubek mleka
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka estragonu (suszony)
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Dynię grillujemy na suchej patelni aż delikatnie zmięknie i lekko się
    przyczerni. Możemy też piec ją przez 1 godzinę w nagrzanym do 180 st. C
    piekarniku.

    Cebulę podsmażamy i wraz z reszta warzyw wrzucamy do thermomixa i nastawiamy -czas 10 sekund pozycja 8. Dolewamy mleka, zalewamy wywarem warzywnym nastawiamy czas 15 minut na 100 stopni.
    5 minut przed zakończeniem dodajemy estragon i dosypujemy też szczyptę gałki muszkatołowej.

    Na
    koniec dolewamy sok z cytryny.


    Doprawiamy solą i pieprzem, a gdy zupa będzie na talerzu, ozdabiamy
    odrobiną suszonego estragonu lub rozmarynu i plasterkami mozzarelli.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

zupa z dyni

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy