Składniki
- 1 kg dyni (pokrojona w dużą kostkę)
- 1 mozzarella (pokrojona w plasterki)
- 1 cebula, (pokrojona w krążki)
- 2 duże marchewki (pokrojone na plasterki)
- 3 szklanki wywaru warzywnego
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 kubek mleka
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżeczka estragonu (suszony)
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól, pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Dynię grillujemy na suchej patelni aż delikatnie zmięknie i lekko się
przyczerni. Możemy też piec ją przez 1 godzinę w nagrzanym do 180 st. C
piekarniku.Cebulę podsmażamy i wraz z reszta warzyw wrzucamy do thermomixa i nastawiamy -czas 10 sekund pozycja 8. Dolewamy mleka, zalewamy wywarem warzywnym nastawiamy czas 15 minut na 100 stopni.
5 minut przed zakończeniem dodajemy estragon i dosypujemy też szczyptę gałki muszkatołowej.Na
koniec dolewamy sok z cytryny.Doprawiamy solą i pieprzem, a gdy zupa będzie na talerzu, ozdabiamy
odrobiną suszonego estragonu lub rozmarynu i plasterkami mozzarelli.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze