Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Zupa krem z pomidorów i papryki
- 450 gramów papryki, czerwonej
- 20 gramów oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki papryki, mielonej, słodkiej
- 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
- 0,5 łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu, mielonego
- 150 gramów śmietany, 30%
- 550 gramów pomidorów, z puszki
- 500 gramów przecier pomidorowy, typu passata
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć paprykę i pomidory, rozdrobnić 4 s/obr. 5
- Dodać oliwę z oliwek i podsmażyć, 5 min./Varoma/obr. 2
- Dodać przecier i przyprawy, gotować 15 min./100 st.C/obr. 2
- Zmiksować zupę na krem, stopniowo zwiększając obroty 1 min./obr. 4-8
- Dodać śmietankę i gotować, 2 min./100 st.C/obr. 2
- Można podawać z makaronem, posypaną natką pietruszki.
Zupa krem z pomidorów i papryki
Porady
Zamiast pomidórów z puszki można użyć świeżych pomidorów pokrojonych na ćwiartki, bez skórki
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Dlaczego przepis jest tylko dla TM6?
robiłam ze świeżych pomidorów lima -zupa jest pyszna!