thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 25min
porcja/porcje/porcji
3 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

zupa

  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
  • 2 szczypty pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 50 g śmietana 18%
  • 30 g seler
  • 1/2 pietruszki korzeń
  • 1 marchew
  • 1 ziemniak, duży
  • 10 g oliwa z oliwek
  • 50 g cebula
  • 3 ząbki czosnek
  • 3 papryka czerwona
  • sok z 1/2 cytryny
  • kostka bulionowa
  • 0,5 litra woda

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Papryki umyć, pokroć na pół, usunąć gniazda nasienne. Wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika na ok 25 min. 200 stopni. Na ostatnie 10 min dołożyć ząbki czosnku.

     

     

  2. 2. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę, rozdrobnić 3s/obr.5. Kopystką zgarnąć składnik ze ścianek na dno naczynia.

     

     

  3. 3. Dodać oliwę, dusić 2min/Varoma/obr.1

     

     

  4. 4. Dodać wszystkie warzywa pokrojone na mniejsze kawałki, łącznie z papryką obraną ze skóry i czosnkiem. Dodać wodę, kostkę bulionową, sok z cytryny, śmietanę oraz przyprawy. Zmiksować 8 s/ obr.5. Gotować 20 min./100 stopni/obr.1

     

     

  5. 5. Zmiksować 30 s/ stopniowo zwiększając obroty od 1 do8

     

     

Porady

Podawać z grzankami.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa-krem z pieczonej papryki

Wydrukuj:

Komentarze