Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 26/11/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 300 g pokrojonej kalarepki
  • 250 gobranych pokrojonych na ćwiartki ziemniaków
  • 50 gobranej cebuli
  • 1 l wywaru z włoszczyzny lub 1 l wody + kostka rosołowa
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • zielenina (np. pęczek koperku- drobno posiekanego)
  • sól, pieprz

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Cebulę rozdrabniamy  5s/obr.5



    Dodajemy masło i dusimy  1min/90˚/obr.2



    Dodajemy ziemniaki, kalarepkę i
    miksujemy  15s/obr.10



    Dodajemy przyprawy, mąkę, śmietanę i
    wodę z kostką rosołową, gotujemy 20min/90˚/obr.3



    Miksujemy 10÷15s/obr.8



    Można podać z grzankami

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem z kalarepy

Wydrukuj:

Komentarze