- TM 31
Składniki
- 1 kawałków pietruszki korzenia
- 1 kremowy serek topiony
- 20 g kaszy jaglanej (suchej)
- 2 kostki rosołowe
- 3 łyżek śmietanki słodkiej
- 2 ząbki czosnku
- woda
- opcjonalnie pietruszka zielona
- kwaśna gęsta śmietana
- 2 kawałki marchewki
- 3 burak czerwony, przekrojony na pół
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składnki (warzywa, serek, kaszę, kostki rosołowe, czosnek i słodką śmietanę) wrzucamy do "Blokada naczynia miksującego" , miksujemy obroty 8, czas 25 sek. rozdrobnione składniki należy zgranąć kopystką na dno naczynia miksującego.Dolewamy wodę do osiągnięcia około 1,5 litra w naczyniu. Gotujemy 100*C ok. 20 min, obr 3.Po tym czasie miksujemy na najwyższych obrotach 30 sek.Zupę podajemy posypaną natką pietruszki i kleksem ze śmietany.
Zupa krem z buraka
Porady
Aby zapobiec niechcianemy kipieniu zupy na pokrywkę nakładam koszyczek. Proporcje składników można dowolnie modyfikować i zrobić coś pod swój smak, i wybrać odpowidnią gęstość zupy
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Smaczna zupka. U mnie zamiast słodkiej śmietany to łyżka jogurtu naturalnego.
Bardzo dobra zupa i w dodatku naprawde latwa do zrobienia u nas kazdy zjadl ze smakiem ta zupe i rowniez kazdy sie nia najadl poniewaz jest ona bardzo tresciwa
Dieki za wstawienie tego przepisu
TM5
Super! Polecam na Thermomix TM5!
Ten przepis można wykonać w TM5 bez żadnego ryzyka a temperaturę gotowania można wtedy ustawić 95*C i gotować z założoną miarką. Nie będzie kipieć, a zupa będzie delikatniej gotowana i zdrowsza
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa