thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1 brokuły
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g oleju
  • 520 g wody
  • 1 łyżeczek domowej kostki rosołowej
  • 50 g maślanki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Brokuła podzielić na różyczki, umyć i umieścić w koszyczku. Cebulę i czosnek poszatkować w naczyniu, 10 sekund, obroty 5. Cebulę poddusić 4 minuty, 100 stopni, obroty 1. Dodać wodę i kostkę rosołową (ja dodaję 1 łyżeczkę koncentratu mięsnego zrobionego w TM). W naczyniu umieścić koszyczek z brokułami i gotować 15 minut, Varoma, obroty 1. Po ugotowaniu brokuły umieścić w naczyniu i zmiksować 30 sekund, obroty 8-9. Dodać maślankę i wymieszać 10 sekund, obroty Mieszanie"Mieszanie" . Podawać.

    Zupa świetnie smakuje z muffinkami z brokułami i serem.

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem brokułowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 16, 2017 at 13:05
    5.0

    Prosta, szybka, bardzo smaczna. U mnie więcej wody, bo moim zdaniem wyszła za gęsta (ale to pewnie zależy od wielkości użytego brokuła) i śmietana zamiast maślanki. Dzieci zajadają z groszkiem ptysiowym. Polecam.

  • września 26, 2014 at 18:33

    Ja dodałam jeszcze 2 ziemniaki i zupka pyszna tmrc_emoticons.)

  • czerwca 26, 2014 at 00:54

    Super, bardzo fajny i szybki przepis. Takie najbardziej lubię. Oczywiście w przepisie powinna być dodana informacja o dodaniu oleju badż oliwy z oliwek do cebuli i czosnku, ale myślę, że jest to dość oczywiste. Ja tylko zamiast maslanki dodałam teochę śmietany, tylko i wyłącznie dlatego że nie miałam akurat maslanki. Wyszła dzięki temu bardziej gęsta - tak mi się wydaje. Chociaż konsystencja pewnie zbliżona.

    Gratulacje za pomysł

     

     

  • września 13, 2012 at 15:51

    Właśnie zrobiłam zupke i jest naprawdę smaczna. Kilka zmian jakie wprowadziłam: przed duszeniem cebuli dodałam oliwe (chyba autorka zapomniała napisactmrc_emoticons.;) ). Nie gotowałam brokuł w koszyczku, bo przy tej ilości woda do nich nie dosięgała, były brokuły na parze tmrc_emoticons.;) Wrzuciłam je normalnie do naczynia i dałam Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" . Dodałam też jednego ziemniaka pokrojonego w cieńkie paski i zrezygnowałam z maślanki tmrc_emoticons.;) Tak czy inaczej wyszło bardzo smacznie tmrc_emoticons.;)

Are you sure to delete this comment ?