thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 08/12/12
zmieniono dnia: 08/12/12

Składniki

  • 20 g suszonych grzybów
  • 1 litr wody
  • 180 g cebuli, obranej, pokrojonej na ćwiartki
  • 150 g włoszczyzny, (marchewka, pietruszka, seler), obranej, pokrojonej na kawałki
  • 20 g masła
  • 2 łyżeczki koncentratu warzywnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu w ziarnach
  • 1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta
  • przyprawy: oregano, estragon, rozmaryn, majeranek, rozmaryn - wedle uznania
  • 100 g śmietany (opcjonalnie)
  • kasza jęczmienna lub makaron
  • natka pietruszki, świeża lub mrożona

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć grzyby, rozdrobnić 3 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia, zalać 1L wody i pozostawić na kilka godzin.

     

    1. 2.    Do naczynia miksującego włożyć pieprz, cebulę, włoszczyznę i rozdrobnić 3 s/obr. 6, następnie dodać masło i poddusić 4 min/Varoma/obr. 1. Przełożyć do innego naczynia.

     

    1. 3.    Do naczynia miksującego włożyć koszyczek, przełożyć do niego grzyby i zalać je wodą, w której były namaczane. Gotować 10 min/100ºC/obr. 1. Wyjąć koszyczek i przełożyć grzyby do naczynia miksującego.Dodać uduszoną cebulę z włoszczyzną, kostkę bulionową, Vegetę, sól i dopełnić naczynie wodą nieco poniżej poziomu 2L. Gotować 25 min/100ºC/obr. 1.

     

    1. 4.    Dodać zioła np.: szczypta oregano i estragonu, rozmaryn, majeranek, ewentualnie śmietanę, gotować ponownie 4 min/100ºC/obr. 2-3

Porady

 Podawać z natką pietruszki i ugotowanym wcześniej makaronem lub kaszą jęczmienną.

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa grzybowa - bez mąki, z większą ilością przypraw i ziołami

Wydrukuj:

Komentarze