Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 19/11/13
Składniki
- 30 g masła
- 500 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
- 500 g wody
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego
- 250 g metki tatarskiej
- 1 puszka białej fasoli (250 g po odsączeniu), wypłukanej i odsączonej
- sól
- pieprz
- 2 łyżki Natki pietruszki, posiekanej
- 250 g włoszczyzny, (marchewki, selera, pietruszki i pora), pokrojonej na kawaki
- 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, lub mrożonej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Zieloną fasolkę umieścić w przystawce Varoma, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć włoszczyznę, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
- Dodać masło, poddusić 2 min/Varoma/ "Obroty wsteczne" /obr. "Mieszanie" .
- Dodać ziemniaki, wodę, kostkę bulionu i cząber, nałożyć przystawkę Varoma, gotować 20 min/Varoma/ "Obroty wsteczne" /obr. "Mieszanie" .
- Otworzyć naczynie miksujące, z metki uformować małe pulpety, dodać do zupy wraz z białą fasolą, ponownie nałożyć przystawkę Varoma, nadal gotować 5 min/Varoma/ "Obroty wsteczne" /obr. "Mieszanie" .
- Zieloną fasolkę przełożyć z Varomy do naczynia miksującego, wymieszać z pozostałymi składnikami przy pomocy kopystki 10 s/ "Obroty wsteczne" /obr. 2.
- Zupę doprawić solą i pieprzem, podawać posypaną natką pietruszki.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Przepyszna zupa, bardzo syta 😊
Hmm. W smaku ok, ale zupa to mi z tego z pewnością nie wyszła. Gęsta breja.
zupa pyszna i prosta dzięki fasoli z puszki.Ponieważ nie miałam fasolki szparagowej ,dodałam na koniec groszku zielonego mrożonego i tez dobrze smakuje.Dziękuję za przepis.
Uwielbiam, dzieci też.
Bardzo dobra zupa. Ja jednak zrobiłam pulpety z mięsa drobiowego. Pulpety ułożyłam na górnej przystawce. Wyszło pysznie!
Pyszna zupa, która w zupełności zastąpi także 2 danie. Polecam.
rewelacja na zimę, ale trzeba dać więcej wody, bo wychodzi raczej Eintopf niż zupa. Bardzo sycące i aromatyczne danie.
Przepyszna zupa. Często gości na naszym stole
pychtka😀 robilam ją już kilka razy😀 szczerze polecam😁😁
Fajna zupa a cząber robi super niespotykany smak