thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 19/11/13

Składniki

  • 30 g masła
  • 500 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 500 g wody
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka cząbru, suszonego
  • 250 g metki tatarskiej
  • 1 puszka białej fasoli (250 g po odsączeniu), wypłukanej i odsączonej
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki Natki pietruszki, posiekanej
  • 250 g włoszczyzny, (marchewki, selera, pietruszki i pora), pokrojonej na kawaki
  • 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, lub mrożonej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Zieloną fasolkę umieścić w przystawce Varoma, odstawić.
    2. Do naczynia miksującego włożyć włoszczyznę, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
    3. Dodać masło, poddusić 2 min/Varoma/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. Mieszanie"Mieszanie" .
    4. Dodać ziemniaki, wodę, kostkę bulionu i cząber, nałożyć przystawkę Varoma, gotować 20 min/Varoma/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. Mieszanie"Mieszanie" .
    5. Otworzyć naczynie miksujące, z metki uformować małe pulpety, dodać do zupy wraz z białą fasolą, ponownie nałożyć przystawkę Varoma, nadal gotować 5 min/Varoma/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. Mieszanie"Mieszanie" .
    6. Zieloną fasolkę przełożyć z Varomy do naczynia miksującego, wymieszać z pozostałymi składnikami przy pomocy kopystki 10 s/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 2.
    7. Zupę doprawić solą i pieprzem, podawać posypaną natką pietruszki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa fasolowa z pulpecikami

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: