Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
3 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 28/06/14
zmieniono dnia: 28/06/14

Składniki

  • 1 cebula, przekrojona na pół
  • 2 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 5-8 ząbków czosnku
  • kilka czarnych oliwek drylowanych
  • oregano i bazylia
  • inne przyprawy i zioła, do smaku wedle uznania
  • chilli, w proszku bądź świeże, ilość wg uznania
  • sól, do smaku
  • 1 filety piersi z indyka
  • 2 puszki pomidorów krojonych bez skórki w soku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszytkie składniki poza filetem z indyka wrzucić do naczynia miksującego. Miksować 5s/obroty 5. 

  2. Filet z indyka umyć, można pokroić na mniejsze kawałki i wyłożyć na przystawce Varoma. 

  3. Nałożyć przystawkę Varoma na naczynie z wcześniej przygotowaną zupą i gotować w temp Varoma/Mieszanie"Mieszanie" /czas 25 minut. 

  4. W międzyczasie można ugotować ryż bądź makaron, z którym zupa będzie podana. 

  5. Po uparowaniu indyka należy przełożyć mięso do naczynia miksującego. Miksować 5 sekund/ obroty 5 

  6. Dodać ryż bądź makaron do naczynia. Mieszać, 5 sekund/obroty 3

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wampirza zupa pizzowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy