thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 3 liście laurowe
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 5 kulek pieprzu czarnego
  • 5-8 grzyby suszone
  • 1 kiełbasa wieprzowa, wędzona
  • 100 gramów boczku wędzonego
  • 1 kostki Rosołowe
  • 1 cebula
  • 2 małe marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 małego selera
  • 1 ziemniak
  • 0,6 litra wody
  • 600 g kapusta kiszona z beczki, mocno kwaśna

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Idealna na jesień ;)
  1. Boczek, kiełbasę i cebulkę kroimy w kostkę. Wrzucamy do naczynia, ustawiamy Varoma 2min lub (podsmażamy osobno na patelni). Podsmażone produkty zalewamy wodą, dodajemy pieprz, listki laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową lub bulion i grzyby suszone. Włączamy Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 10 min, obroty 2, temperatura 100C. 

    W tym czasie kroimy w kostkę warzywa. Drobno siekamy kapustę. UWAGA! Nie wylewamy soku z kapusty! 

    Pokrojone warzywa dodajemy do wywaru. Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" , 10-12 min. 100C. 

    Dodajemy pokrojoną kapustę, wlewamy sok z kapusty. Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 10min, 100C.

    Całość dekorujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. SMACZNEGO

Porady

Dodatkowo można dostać wędzone żeberko wieprzowe, a najlepiej baranie. Ja preferuję bardzo kwaśną kapustę. Wtedy powstaje coś na kształt kwaśnicy góralskiej.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kapuśniak domowy

Wydrukuj:

Komentarze