Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 3 średnie cebule
  • 2 kostek rosół drobiowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pędów bambusa, z puszki
  • 3 grzyby mun, suszone
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • 1 płaskiej łyżeczki pasty green curry
  • 1 marchewki
  • 1 pietruszka, seler
  • 1 1/5 łyżki mąki ziemniaczanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wrzucamy cebulę, czosnek, grzyby mun, marchew i pietruszkę. Następnie rozdrabniamy 4s/obr 6. Następnie wlewamy 1 litr wody. Teraz zamykamy i ustawiamy 16min/varoma/ obroty 1. Po 3 minutach wrzucamy kostki rosołowe, sól, pędy bambusa. Gdy do końca gotowania zostanie nam 5 minut wrzucamy łyżeczkę green curry oraz wlewamy rozpuszczoną w pół szklanki zimnej wody mąkę ziemniaczaną.

    Uwaga zupa dosyc pikantna

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

"Green Curry" Zupa Chińska - pikantna

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy