thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 45min
porcja/porcje/porcji
25 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 15/11/15
zmieniono dnia: 24/11/15

Składniki

  • 1 łyżeczka sody spożywczej
  • 4 jajka
  • 250 g cukru
  • szczypta soli
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 150 g oleju, słonecznikowego
  • Krem serowy:
  • 80 g cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego (10 g)
  • 250 g maskarpone
  • 20 g soku z cytryny
  • 300 g marchewki, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 50 g orzechów włoskich, obranych
  • Ciasto:

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Ciasto: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
    2. Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić 3 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
    3. Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
    4. Dodać orzechy i pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 30 s/obr. 5.
    5. Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (25x35 cm). Piec około 45 min. Krem serowy :
    6. Do naczynia miksującego włożyć cukier i cukier wanilinowy, zemleć 10 s/obr. 10.
    7. Dodać mascarpone i sok z cytryny, zmiksować 40 s/obr. 6.
    8. Otrzymanym kremem posmarować ostudzone ciasto.
    9. Odciętą, górną, przypieczoną warstwę ciasta pokruszyć na przygotowane ciasto.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Ciasto marchewkowe

Wydrukuj:

Komentarze